“Kuldīgas siltumtīkli” saņem “Zaļās izcilības balvu 2016”

08/12/2016

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova trešdien, 7. decembrī, godinot Latvijas zaļākos uzņēmumus un pašvaldības, pasniedza “Zaļās izcilības balvu 2016”. Balvas saņēmēju vidū bija arī SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

Kuldīgas novada pašvaldības kapitālsabiedrība balvu saņēma par vides aizsardzības normatīvo aktu prasību ievērošanu un pašiniciatīvu ietekmes uz visi samazināšanā. SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts ir pateicīgs par novērtējumu, un arī turpmāk strādājot, īpašu uzmanību pievērsīs vides aizsardzībai. Svinīgajā balvas pasniegšanas pasākumā piedalījās A.Roberts un “Kuldīgas siltumtīklu” inženieris Juris Hofmanis.

“Zaļās izcilības balva” ir Valsts vides dienesta izveidots  apbalvojums uzņēmumiem un pašvaldībām, kas visaugstākajā līmenī ievēro vides aizsardzības normatīvo aktu prasības, kā arī pēc savas iniciatīvas īsteno pasākumus, lai mazinātu to darbības ietekmi uz vidi. Zaļā uzņēmuma un pašvaldības statuss tiek piešķirts uz trim gadiem. “Zaļās izcilības balva”” šogad tika pasniegta otro reizi.

Ministrs K.Gerhards uzsvēra: “Esmu gandarīts, ka šogad varam pasniegt 22 Zaļās izcilības balvas. Tas nozīmē, ka mums Latvijā jau ir vairāk nekā 40 uzņēmumi un pašvaldības, kas aktīvi rīkojas, lai samazinātu savas darbības radīto ietekmi uz vidi un iedzīvotājiem, kā arī informē un izglīto sabiedrību par aktuālo vides aizsardzības jomā. Ikviens Zaļās izcilības balvas saņēmējs darbos ir apliecinājis, ka vides aizsardzība un attīstība iet roku rokā.“

Savukārt VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova sacīja: “Šis ir gada sirsnīgākais Valsts vides dienesta pasākums, kurā pateicamies uzņēmumiem, kas, savus ikdienas darbus veicot, padara vairāk nekā normatīvajos aktos noteikts. Šī ir balva, kurai uzņēmumi paši nepiesakās. Tos izraugāmies, vērtējot ikkatru sadarbības partneri pēc kritērijiem. Līdz ar to daudziem balvas ieguvējiem tas ir pārsteigums.”

Kopumā tika pasniegtas 22 balvas piecās nominācijās.

Attēlā: SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts un inženieris Juris Hofmanis pēc “Zaļās izcilības balvas 2016” saņemšanas. Zaļā eglīte ir Valsts vides dienesta un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija dāvana, kuru pavasarī plānots iestādīt pie uzņēmuma, kā apliecinājumu un rūpēm par vides aizsardzību.

 

ANITA ZVINGULE