Rekonstruē siltummezglu Kuldīgas Centra vidusskolā

21/11/2016

“Kuldīgas siltumtīkli” oktobra beigās izbūvējuši siltā ūdens padevi Kuldīgas Centra vidusskolas virtuvei, kā arī mācību iestādē uzlikti attālināti vadāmi automātiskie kontrolieri ūdens un temperatūras regulēšanai.

“Lai Kuldīgas Centra vidusskola varētu saņemt silto ūdeni no “Kuldīgas siltumtīkliem”, rekonstruējām siltummezglu un uzlikām automātiskos kontrolierus jeb regulatorus, kuru var vadīt arī attālināti, izmantojot internetu. Tagad skolas saimnieks, pievienojoties sistēmai, no jebkuras vietas var regulēt gan siltā ūdens, gan telpu temperatūru. Pirms rekonstrukcijas visi iestatījumi bija jāievada manuāli uz vietas,” pauž SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts.

“Nepieciešamība pēc siltā ūdens ierīkošanas virtuvē bija, jo darbdienās ēdināšana skolā tiek organizēta trīs maiņās, kopumā paēdinot ap 700 cilvēku. Ar esošajiem elektriskajiem boileriem jeb ūdens sildītājiem nepietika, lai nodrošinātu karsto ūdeni katlu, pannu un citu lielo trauku mazgāšanai. Tā kā skolu apkurina “Kuldīgas siltumtīkli”, tad nolēmām uzrunāt uzņēmumu arī par siltā ūdens ievilkšanu virtuvē,” stāsta Kuldīgas Centra vidusskolas direktores vietnieks saimnieciskajā jomā Aldis Šternbergs.

Skolas saimnieks saka, ka pēc siltummezgla rekonstrukcijas, var daudz ērtāk pārvaldīt siltuma padevi. Lai ekonomētu, telpu temperatūra tiek samazināta gan brīvdienās, gan pēcpusdienās, gan nakts stundās. Arī, ja laukā spīd saule un ir silts, nav nepieciešams padot maksimālu siltumu. Tagad internetā var ērti sekot līdzi siltuma patēriņam pa stundām, dienām, nedēļām, mēnešiem. Var skatīties grafikus un tos salīdzināt.
Kopējās darbu izmaksas ir ap 2800 eiro.

A.Šternbergs atklāj, ka nākamais projekts ir siltā ūdens padeves ierīkošana labierīcībās, kas izvietotas mācību iestādes četros stāvos. Izlietnes tiks aprīkotas ar jaucējkrāniem, kuri dozēs arī ūdens daudzumu. “Kuldīgas siltumtīkli” palīdzējuši rast tehnisko risinājumi un izstrādājuši tāmes, lai jau tuvākajā laikā skolēni varētu mazgāt rokas siltā ūdenī.

Attēlā: “Kuldīgas Centra vidusskolas direktores vietnieks saimnieciskajā jomā Aldis Šternbergs gandarīts par siltā ūdens padevi skolas virtuvē un iespēju arī attālināti kontrolēt gaisa temperatūru mācību iestādē.”

ANITAS ZVINGULES teksts un foto