Ar Priedaines iedzīvotājiem slēgs līgumus par siltumapgādi

14/08/2017

Šomēnes SIA “Kuldīgas siltumtīkli” uzsāks gatavot līgumus Kurmāles pagasta Priedaines iedzīvotājiem par centralizētās siltumapgādes nodrošināšanu.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts informē, ka līgumi ar iedzīvotājiem jānoslēdz līdz jaunās apkures sezonas sākumam. Jaunos līgumus plānots parakstīt līdz septembra beigām.

Par iespējām (vietu, laiku) līgumus parakstīt vēl informēsim!

Līgumu slēgšana nepieciešama, jo siltumapgādes nodrošināšanu Kurmāles pagasta Priedainē no SIA “Centrs” pārņēmusi SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

Šobrīd, teritorijā aiz veikala, starp privātmājām un daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām – “Atmodas”, “Virši”, “Ābeļkalni”, ir uzsākta jaunās Priedaines katlumājas celtniecība.

Atgādinām, ka līdz šim apkures pakalpojumu Priedaines ciemā nodrošināja SIA "Centrs", kurš vērsās pašvaldībā ar lūgumu turpmāk Kuldīgas novada pašvaldībai nodrošināt pakalpojuma sniegšanu, jo uzņēmēja rīcībā esošā infrastruktūra ir nolietojusies un tās atjaunošanai nav pietiekamu resursu.

Kuldīgas novada pašvaldība uzdevusi apkures pakalpojumu turpmāk nodrošināt SIA "Kuldīgas siltumtīkli". Tāpēc SIA "Kuldīgas siltumtīkli" sākusi būvēt jaunu 1,5 MW ar šķeldu kurināmu katlumāju.

Sākotnēji uz esošajām siltumtrasēm tiks pārņemti visi līdzšinējie lietotāji. Pēc SIA “Centrs” sniegtajiem datiem tie kopā ir 246 abonementi, kuri dzīvo “Skalbēs”, “Priedēs”, “Tērcēs”, “Meldros”, “Kalvēs”, “Upmaļos”, “Viršos”, “Priedītēs”, “Līgotnēs”, “Bērzos”, “Sijās”, “Grodos”, “Viļņos”, “Silavās”, “Rasās”, “Madarās”, “Atmodās” un “Upeskalnos”.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto