Izdodas atrast un novērst siltumtrases plīsumu Ozolos

07/12/2017

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” speciālistiem veiksmīgi izdevies atklāt un novērst siltumtrases plīsumu Rendas pagasta Ozolos, dzīvojamās mājas “Liepziedi” pagrabā.

Siltumtrases plīsums noticis vietā, kur savulaik bijusi pievienota apkure bijušajam bērnudārzam, kas jau daudzus gadus kā ir slēgts.

“Oktobrī pamanījām, ka palielinās ūdens patēriņš piebarošanas ūdenim katlumājā. Sākumā tie bija 20 kubikmetri. Ūdens patēriņam palielinoties, sūtījām avārijas brigādi meklēt iespējamo ūdens zušanas cēloni. Uzsākām dzīvojamās mājas “Liepziedi” apkures sistēmas pārbaudi un nejauši atklājām, ka ir vēl viens noslēgts atzars, kas ved uz bijušo bērnudārza ēku. Tā kā pagrabs bija pilns ar grunts ūdeni, tad santehniķi sāka pārbaudīt zem ūdens esošās caurules. Pieskaroties šai noslēgtajai caurulei, tā pārlūza, izšaujoties ūdens šaltij. Meistari strādāja divas dienas, līdz bojājuma vietu izdevās atrast un likvidēt. Plānojam nākamgad nomainīt savu laiku nokalpojušās caurules, kas ir ļoti sliktā stāvoklī,” pastāstīja SIA “Kuldīgas siltumtīkli” inženieris Juris Hofmanis.

Attēlam ir ilustratīva nozīme.

ANITA ZVINGULE