Situāciju atrisina mobilais transportieris

24/01/2017

Tāpat kā papildus drošībai laicīgi ir jāsagādā degviela ģeneratoru darbībai, tā arī “Kuldīgas siltumtīkli” savlaicīgi izgatavojuši mobilo transporti, kas šodien lieti noderēja.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” katlumājā Lapegļu ielā 8 naktī no 23. janvāra uz 24. janvāri apstājās transportieris, kas apkures katlam piegādā šķeldu. Situācija operatīvi tika novērsta, izmantojot mobilo transportieri. Tas tiek piestumts pie ēkas, un, pa slīdošu lenti, šķelda tiek padota uz apkures katlu. Protams, neiztikt bez darbinieku čaklajām rokām, jo šķelda ir jāpieved, jāieber tvertnē un pa slīdošu lenti, nemitīgi to uzmanot, jāpadod kurtuvei.

Tādēļ šonakt un visu dienu “Kuldīgas siltumtīklu” darbiniekiem nācās nepagurstoši strādāt, lai iedzīvotāji neizjustu siltuma padeves pārtraukumu.

Tehniskā problēma radusies transportiera lentes nolietojuma dēļ.

Šīs dienas laikā transportieris tiks salabots un turpinās darbu kā iepriekš.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Artis Roberts pastāstīja, ka vairākus gadus mobilā transportiera izmantošana nav bijusi nepieciešama. Taču šodien tas lieti noderējis. Transportieri nolemts izgatavot pēc šādas situācijas 2009. gadā. Agrāk, kad mobilā transportiera nebija, ar šķeldu uzpildīti konteineri, tad tie ar grūtībām uzcelti un iztukšoti. Tas bijis daudz sarežģītāk un fiziski smagāk.

Lapegļu ielas katlumāja nodrošina ar siltumu aptuveni pusi no visiem klientiem Kuldīgā.

ANITAS ZVINGULES teksts, foto, video