Noslēgts līgums par Priedaines katlumājas būvniecību

25/07/2017

Otrdien, 25. jūlijā, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” noslēdza līgumu ar SIA “Kurzemes Jumti” par Priedaines jaunās katlumājas būvniecību.

Līgumu parakstīja SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts, valdes loceklis Juris Štorhs un SIA “Kurzemes Jumti” pilnvarotā persona Zintis Zikmanis.

SIA “Kurzemes Jumti” būvēs katlumājas pamatus, sienas un jumtu, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” – pievedceļus, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” – siltumtrases un ūdensvada pievadus, kanalizācijas aku, bet SIA “KCE” – elektropieslēguma pievadus, iekšējos elektrotīklus, ugunsdrošības signalizāciju un zibensaizsardzību.

Būvniecības izmaksas ir 166 tūkstoši eiro. Būvdarbi tiks uzsākti tuvāko dienu laikā, tie jāpabeidz līdz 31. oktobrim.

Apkures iekārtas piegādās uzņēmums “AGB Serviss”.

Kopējās projekta izmaksas ir ap 500 tūkstošiem eiro. Lai katlumāju uzbūvētu, Valsts kasē uz 20 gadiem ņemts aizdevums.

Autoruzraudzību nodrošina SIA “3D Birojs”, bet būvuzraudzību – SIA “BaltLine Globe”.

Jāpiebilst, ka, ja laika apstākļu dēļ apkures sezonu nāksies sākt agrāk, tad siltumapgādes nodrošināšanai tiks izmantota pagaidu apkures ierīce – dīzeļdegvielas katls, kas nākotnē šajā katlumājā kalpos arī kā rezerves risinājums apkures nodrošināšanai.

Atgādinām, ka šobrīd apkures pakalpojumu Priedaines ciemā nodrošina SIA "Centrs", kurš vērsies pašvaldībā ar lūgumu turpmāk Kuldīgas novada pašvaldībai nodrošināt pakalpojuma sniegšanu, jo uzņēmēja rīcībā esošā infrastruktūra ir nolietojusies un tās atjaunošanai nav pietiekamu resursu.

Kuldīgas novada pašvaldība uzdevusi apkures pakalpojumu turpmāk nodrošināt SIA "Kuldīgas siltumtīkli". Tāpēc SIA "Kuldīgas siltumtīkli" plāno uzbūvēt jaunu 1,5 MW ar šķeldu kurināmu katlumāju.

Attēlā: “Līgumu par Priedaines jaunās katlumājas būvniecību paraksta SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts, SIA “Kurzemes Jumti” pilnvarotā persona Zintis Zikmanis un SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes loceklis Juris Štorhs.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto