Aicinām norēķināties par saņemto siltumenerģiju

13/06/2017

Kopējais iedzīvotāju parāds jeb kavētie maksājumi par apkuri Kuldīgas pilsētā un Kuldīgas novadā uz šā gada 1. maiju bija 288 723 eiro, informēja SIA "Kuldīgas siltumtīkli" valdes priekšsēdētājs Artis Roberts.

Uzņēmuma vadītājs aicina iedzīvotājus norēķināties par saņemto siltumenerģiju, izmantojot vasaras mēnešus, kad apkure netiek padota un katru mēnesi nepienāk jauni rēķini par patērēto siltumu.

“Atgādinām, ka parāds nav “brālis”. Tādēļ aicinām parādā palikušos klientus individuāli vērsties uzņēmumā un vienoties par atmaksas grafiku, ja visu summu nav iespējams samaksāt vienā reizē. Esam pretimnākoši un mēģinām izprast katra klienta situāciju,” pauž A.Roberts.

Uzņēmumam ir ļoti svarīgi, lai iedzīvotāji norēķinātos savlaicīgi, jo “Kuldīgas siltumtīkliem” savukārt savlaicīgi ir jānorēķinās par piegādāto kurināmo – šķeldu, granulām, malku, degvielu, elektroenerģiju un citiem maksājumiem.  Tāpat ir jāgatavojas nākamajai apkures sezonai – jāveic profilaktiskie remontdarbi katlumājās un siltumtrasēs, kā arī jāgādā kurināmais materiāls – malka, šķelda un granulas.

A.Roberts norāda, ka lielākā parāda summa par saņemto siltumenerģiju parasti izveidojas maija sākumā, bet vismazākā tā ir novembra sākumā, kad iedzīvotāji ir atmaksājuši, apkures sezonas laikā izveidojušos parādu.  Šogad kopējā parādu summa ir nedaudz pieaugusi, salīdzinot ar gadu iepriekš. Vienlaikus A.Roberts atzīst, ka vēsturisko parādu atgūšana ir sarežģīta un laikietilpīga. Parādu atgūšanai uzņēmums pielieto dažādas metodes – sūta atgādinājumus, brīdinājumus, iesaista parādu piedziņas kompānijas un, ja citādi nav iespējams, tad vēršas tiesā par parādu piedziņu.

ANITA ZVINGULE