Pagarina licenci siltumapgādes pakalpojuma sniegšanai

16/06/2017

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ceturtdien, 15. jūnijā, Rīgā, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” pagarināja siltumenerģijas pārvades un sadales pakalpojumu sniegšanas licenci turpmākajiem 20 gadiem.

Komersants ar iesniegumu licences izsniegšanai vērsies Regulatorā 2017. gada 6. jūnijā. Izvērtējot komersanta saņemto informāciju, Regulators pieņēma lēmumu izsniegt licenci komersantam un noteikt licences termiņu no 2017. gada 31. jūlija līdz 2037. gada 30. jūlijam.

Iepriekšējā licence bija izdota 1997. gadā, un šogad beidzās tās termiņš. Izdodot jauno licenci, paplašināta pakalpojuma sniegšanas vieta, jo “Kuldīgas siltumtīkli” rudenī uzsāks apkuri nodrošināt arī Kuldīgas novada Kurmāles pagasta Priedainē.

Līdz šim apkuri Priedaines ciemā nodrošināja SIA "Centrs", kurš vērsās Kuldīgas novada pašvaldībā ar lūgumu, turpmāk pašvaldībai nodrošināt pakalpojuma sniegšanu, jo uzņēmēja rīcībā esošā infrastruktūra ir nolietojusies un tās atjaunošanai nav pietiekamu resursu.

Kuldīgas novada pašvaldība uzdevusi apkures pakalpojumu turpmāk nodrošināt SIA "Kuldīgas siltumtīkli". Tāpēc SIA "Kuldīgas siltumtīkli" plāno uzbūvēt jaunu 1,5 MW ar šķeldu kurināmu katlumāju.

Būvniecības darbus plānots uzsākt līdz šā gada 15. jūlijam un pabeigt līdz apkures sezonas sākšanai.

"Kuldīgas siltumtīkli" sniedz siltumenerģijas apgādes pakalpojumus iedzīvotājiem un juridiskām personām licences darbības zonā – Kuldīgas pilsētā un novadā. Lietotājiem nodotais siltumenerģijas apjoms 2016. gadā bija 27427 MWh.

Siltumapgādes nozarē regulējamie pakalpojumi ir siltumenerģijas ražošana, siltumenerģijas pārvade un sadale, kā arī siltumenerģijas tirdzniecība. Siltumenerģijas pakalpojums ir regulējums, ja kopējā uzstādītā siltuma jauda pārsniedz 1MW un kopējais lietotājiem nodotais siltumenerģijas apjoms ir lielāks par 5000 MWh/gadā.

ANITA ZVINGULE