Remontdarbi katlumājās, gatavojoties apkures sezonai

20/06/2017

Vasarā, kad nav apkures sezona, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” katlumājās pilsētā un Kuldīgas novada pagastos veic remontdarbus, lai jaunajā apkures sezonā klientiem nodrošinātu nepārtrauktu un drošu siltumenerģijas piegādi.

Kuldīgas biomasas koģenerācijas elektrostacijā, Stacijas ielā 6, tiek veikti apjomīgi apkures sistēmas tīrīšanas darbi. SIA “Kuldīgas siltumtīkli” tehniskais direktors Jānis Keišs pastāstīja, ka jāveic visu degošo kanālu tīrīšana, kurtuves, katla, ciklona, dūmu sūkņa un katla gaisa pievadu tīrīšana.

Katlumājā Lapegļu ielā 8, Kuldīgā, nospriegota konveijera ķēde, nomainīti ciklona dozatora gultņi, tiek remontēts šneks un verificēts skaitītājs.

Rendas katlumājai jāveic skaitītāja verifikācija, remonts vai nomaiņa. Ir salabota katlumājas grīda un šonedēļ pabeigs malkas novietnes remontu, kurā tiek uzglabāti 150 kubikmetri malkas. “Šāda sausa malka apkures sezonas laikā ir ļoti nepieciešama, ja apkures katlā nepieciešams operatīvi paaugstināt temperatūru. Malkas novietnes ir gan Rendā, gan Padurē, gan “Ozolos” Rendas pagastā,” informēja SIA “Kuldīgas siltumtīkli” inženieris Juris Hofmanis.

Rendas pagasta “Ozolos” tiks demontēts deglis, lai to varētu pārvest apkopei uz Kuldīgu. Tāpat tiek plānots “Ozolos” izbūvēt granulu bunkuru, lai granulas var piegādāt ar “big bag” maisiem.

Padures katlumājai nepieciešama kreisā katla kurtuves mūra atjaunošana un apšuvuma izolācijas remonts, abu katlu recirkulācijas sūkņu remonts, kreisā katla durvju eņģu pārbūve un skaitītāja verifikācija, remonts vai nomaiņa.

Pelču katlumājai jāremontē granulu šneks un jāveic skaitītāja verifikācija, remonts vai nomaiņa.

Savukārt Mežvaldē plānots pārbūvēt labā silosa granulu šneku, jo tas sprūst un smalcina granulas, radot tehniskas problēmas. Plānots remontēt labā katla durvju aizvaru, nomainīt abu katlu granulu padeves blīvslēgu, kā arī labot kreisā katla vadības bloku.

Remontdarbus katlumājās veic SIA “Kuldīgas siltumtīkli” remontbrigāde.

ANITA ZVINGULE