Sāks uzsildīt Priedaines jaunās katlumājas kurtuvi

28/11/2017

Vēl pavisam nedaudz atlicis, lai darbībā tiktu palaists Priedaines jaunās katlumājas šķeldas katls. 

Šodien jaunajai katlumājai tiek piegādāta šķelda, lai jau šonedēļ varētu uzsākt plānoto kurtuves uzsildīšanu.

Vēl tiek strādāts pie ugunsdrošības un apsardzes signalizācijas, kā arī videonovērošanas ierīkošanas. Tiek pabeigti darbi pie ūdensvada un kanalizācijas izbūvēšanas un tiek veikti citi noslēguma darbi, lai objektu varētu pabeigt.

Labiekārtošanas darbi, tai skaitā apzaļumošana, tiks veikta pavasarī, kad laika apstākļi ļaus.

Priedaines katlumājas celtniecība ir labs piemērs tam, kā īsā laikā, trīs mēnešos, uzbūvēta ar šķeldu kurināma katlumāja.

Šobrīd Priedaines iedzīvotāji saņem centralizēto siltumu no pagaidu dīzeļdegvielas katliem. Šie katli katlumājā paliks kā rezerves risinājums, lai iedzīvotājiem nerastos siltuma padeves pārrāvumi.

Jau vēstīts, ka Priedainē tiek būvēta jauna katlumāja, kas nodrošinās siltumapgādi Priedaines ciemā.

Katlumāju būvē SIA “Kurzemes Jumti”, pievedceļus – SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”, siltumtrases un ūdensvada pievadus, un kanalizācijas aku – SIA “Kuldīgas siltumtīkli”, bet elektropieslēguma pievadus, iekšējos elektrotīklus, ugunsdrošības signalizāciju un zibensaizsardzību – SIA “KCE”. Apkures iekārtas piegādājis uzņēmums “AGB Serviss”. Autoruzraudzību nodrošina SIA “3D Birojs”, būvuzraudzību – SIA “BaltLineGlobe”. Projekta autors – SIA “3D Birojs”.

Iepriekš Priedainē siltumu iedzīvotājiem nodrošināja SIA "Centrs". Kad uzņēmums attiecās turpināt sniegt šo pakalpojumu, Kuldīgas novada pašvaldība pilnvaroja SIA "Kuldīgas siltumtīkli" nodrošināt siltumapgādi Kurmāles pagasta Priedainē.

Siltumenerģijas tarifs Priedaines ciemā tiks nodrošināts tāds pats kā Kuldīgas pilsētā – 49,80 eiro par 1 MWh plus PVN (iedzīvotājiem 12%, juridiskām personām 21%).

ANITAS ZVINGULES teksts un foto
ERVĪNA ŠTEINBERGA foto