Priedainē top jauna katlumāja

08/09/2017

Turpinās aktīvs darbs pie jaunās Priedaines katlumājas celtniecības, lai to šogad varētu pabeigt.

“Priedaines jaunajai katlumājai ir iebetonēti kolonnu pamati, divas tehniskās bedres un cokols. Nākamnedēļ plānots likt metāla konstrukcijas un uzsākt betonēt grīdas, un šķeldas novietnes sienas,” pastāstīja SIA "Kurzemes Jumti" projekta vadītājs Aldis Andersons.

Ēkas būvniecība sākās 1. augustā un to plānots pabeigt līdz 31. oktobrim.

Līdz apkures sezonas sākumam katlumāja vēl nebūs pilnībā gatava, tādēļ sākumā apkure tiks nodrošināta ar dīzeļdegvielas katlu, kas nākotnē šajā katlumājā kalpos arī kā rezerves risinājums apkures nodrošināšanai.

Katlumājas pamatus, sienas un jumtu būvē SIA “Kurzemes Jumti”, pievedceļus – SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”, siltumtrases un ūdensvada pievadus, un kanalizācijas aku – SIA “Kuldīgas siltumtīkli”, bet elektropieslēguma pievadus, iekšējos elektrotīklus, ugunsdrošības signalizāciju un zibensaizsardzību – SIA “KCE”. Apkures iekārtas piegādās uzņēmums “AGB Serviss”.

Autoruzraudzību nodrošina SIA “3D Birojs”, bet būvuzraudzību – SIA “BaltLine Globe”. Projekta autors – SIA “3D Birojs”.

Kopējās projekta izmaksas ir ap 500 tūkstošiem eiro. Lai katlumāju uzbūvētu, Valsts kasē uz 20 gadiem ņemts aizdevums.

Atgādinām, ka līdz šim apkuri Priedaines ciemā nodrošināja SIA "Centrs", kurš vērsās Kuldīgas novada pašvaldībā ar lūgumu turpmāk pašvaldībai nodrošināt pakalpojuma sniegšanu, jo uzņēmēja rīcībā esošā infrastruktūra bija nolietojusies un tās atjaunošanai nebija pietiekamu resursu.

Kuldīgas novada pašvaldība uzdeva apkures pakalpojumu turpmāk nodrošināt SIA "Kuldīgas siltumtīkli". Tāpēc SIA "Kuldīgas siltumtīkli" būvē jaunu 1,5 MW ar šķeldu kurināmu katlumāju.

Jaunā Priedaines katlumāja atradīsies teritorijā aiz veikala, starp privātmājām un daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām – “Atmodas”, “Virši”, “Ābeļkalni”. Teritorijai dots nosaukums “Siltums”.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto