Palēnām sākas apkures sezona

27/09/2017

SIA "Kuldīgas siltumtīkli" pamazām sāk piegādāt siltumu daudzdzīvokļu namiem, iestādēm un privātmājām. Priedainē top jauna katlumāja.

Kuldīgas siltumtīklu (KS) valdes priekšsēdis Artis Roberts stāsta, ka līdz šim no daudzdzīvokļu mājām bijuši daži pieteikumi apkuri pieslēgt, tāpēc, salīdzinot ar vasaru, kad pilsētā uzņēmums piegādāja tikai silto ūdeni, jauda palielinājusies vien nedaudz. Diennakts vidējā temperatūra nav noslīdējusi zem desmit grādiem, un, lai arī laiks ir lietains un mitrs, centrālapkures lietotāji nesteidzas ielaist siltumu. A.Roberts prognozē, ka sezona kā parasti sāksies oktobrī.

Septembra vidū pēc vasaras apkopes iedarbināta koģenerācijas stacija. Savukārt Priedaines jaunajā katlumājā iebetonēti kolonnu pamati, tehniskās bedres un cokols, uzslietas metāla konstrukcijas un šķeldas novietnes sienas. Šonedēļ sāksies grīdas betonēšana; kad tā būs sacietējusi, varēs vest iekārtas. SIA Kurzemes jumti sola ēku pabeigt laikā – līdz 31. oktobrim. Lai līdz tam Priedainē nodrošinātu apkuri, KS ierīkos dīzeļdegvielas katlus.

Apkures tarifs Kuldīgas novadā vairākus gadus ir 49,80 eiro/MWh (plus PVN: iedzīvotājiem 12%, juridiskām personām 21%). Neesot vajadzības to paaugstināt.

Attēlā: "Uzņēmuma "Kurzemes jumti" celtnieku brigāde strādā intensīvi, lai jau oktobra beigās Priedaines iedzīvotāji siltumu saņemtu no jaunās katlumājas".

Dainas Tāfelbergas teksts un foto, laikraksts "Kurzemnieks"
http://www.kurzemnieks.lv/dzive/7706-palenam-sakas-apkures-sezona/