Pirmajam katlam veiks hidraulisko pārbaudi

08/08/2018

Gatavojoties jaunajai apkures sezonai, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” speciālisti veic katlumāju iekārtu tehnoloģisko pārbaudi, dažādus remontdarbus, verificē siltumenerģijas skaitītājus un virkni citu darbu.

Augusta beigās viena nedēļa noritēs intensīvi strādājot pie Lapegļu ielas katlumājas pirmā katla, tas tiks apdzēsts hidrauliskās pārbaudes veikšanai.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” inženieris Juris Hofmanis pastāstīja, ka pirms lielā apkures katla pārbaudes jāveic rūpīgi sagatavošanās darbi. Katls šobrīd atrodas darbības režīmā, tā priekškurtuvē ir 900 grādu temperatūra. Lai katlu apdzēstu, būs nepieciešamas trīs dienas. Kad katls būs izdzēsts, tad no sistēmas izlaidīs ūdeni un uzsāks katla iekšpuses, cauruļu, kā arī ciklona skalošanu un tīrīšanu. Tā kā dūmsūknim darbojoties, veidojas trokšņi, tad tiks mainīti arī dūmsūkņa gultņi.

Pirmo katlu pārbaudīs 27. augustā, un tam tiks veikta gan iekšējā, gan ārējā, gan hidrauliskā apskate (tiek pārbaudīts vai katls iztur spiedienu un vai nerodas ūdens noplūde). Iekšējo apskati jāveic četros gados reizi, ārējo – katru gadu, bet hidraulisko – reizi astoņos gados. Šo darbu veiks uzņēmuma “Kiwa” tehniskie darbinieki, kas nodarbojas ar bīstamo iekārtu uzraudzību.

ANITA ZVINGULE