Rendā uzlabo apkures sistēmu

04/06/2018

Lai labāk sagatavotos nākamajai apkures sezonai, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” veic apkures sistēmas uzlabošanu katlumājā Kuldīgas novada Rendā.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts pastāstīja, ka līdz šim Rendas katlumājā darbināts malkas katls ar 500 kilovatu jaudu, bet tas strādājis neefektīvi, jo nepieciešamā jauda bijusi vidēji 100 kilovati. Līdz ar to nolemts uzstādīt malkas apkures katlu ar 200 kilovatu jaudu, kura darbība būs daudz efektīvāka. Turklāt šis katls tiks aprīkots arī ar granulu degli, dodot iespēju kā kurināmo materiālu izmantot gan malku, gan granulas.

“Tā ir zināma drošība, ka apkures nodrošināšanai var izmantot gan malku, gan granulas. Plānojam, ka rudeņos un pavasaros katlumāja tiks apkurināta ar granulām un tā darbosies automātiskā režīmā. Savukārt ziemas periodā, kad nepieciešams lielāks siltums, katls tiks kurināts ar malku un šo darbu cauri diennakti veiks kurinātāji,” pauž A.Roberts.

Šobrīd 200 kW katls ir uzstādīts, bet vēl nepieciešams pabeigt apsaisti un uzlikt granulu degli.

No Rendas katlumājas centrālais siltums tiek padots šādām ēkām: "Akordi", "Atvari", "Lazdaines", "Zelmeņi", "Zītari", "Oši", "Podnieki" un "Illītes". 

ANITAS ZVINGULES teksts
ALEKSANDRA ZABARINA FOTO