Privātmājai izvēlas pilsētas centralizēto siltumapgādi

22/03/2018

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” darbinieki veikuši siltumtrases pieslēguma izbūvi jaunbūvei L.Paegles ielā 13, Kuldīgā, nodrošinot iespēju klientam turpmāk saņemt centralizētos siltumapgādes pakalpojumus.

Ēkai siltumtrases pieslēgums tika izbūvēts, vienlaicīgi ar ēkas būvniecību. Turklāt projekts nebija sarežģīts, jo komunikācijas iespējas tā teikt atradās pie pašām namdurvīm.

Atzaru būvniecību no maģistrālajiem tīkliem līdz ievadam ēkā SIA "Kuldīgas siltumtīkli" parasti veic par saviem līdzekļiem, izvērtējot finansiālās iespējas un ieguldāmo līdzekļu atmaksāšanās laiku. Katrs gadījums tiek skatīts individuāli, un tam tiek piemeklēts labākais risinājums. Ņemot vērā klienta vēlmes par iespējamo siltumtrases atzara vietu, izbūves steidzamību, potenciālu (vai tikai vienam klientam vai vairākiem), SIA "Kuldīgas siltumtīkli" ar klientu var vienoties par izbūves darbu finansēšanas kārtību, paredzot, ka daļu izbūves darbu finansē klients.

Mājas ievadā uz siltumtīklu atbildības robežas uzstādīts siltumenerģijas skaitītājs. Siltumenerģijas skaitītāju (vienu gabalu uz māju neatkarīgi no tajā esošo īpašumu skaita) par saviem līdzekļiem uzstāda, pārbauda, ja nepieciešams nomaina SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

Siltumtrase Kuldīgā ir ap 17 kilometriem gara, un katru gadu tiek veidoti jauni pieslēgumi. Pilsētas centralizēto siltumu izvēlas saņemt ne tikai uzņēmumi, bet arī privātmājas, kā arī šajā gadījumā to izdarījis privātmājas L.Paegles ielā 13 īpašnieks.

Siltumenerģijas tarifs Kuldīgā ir 49,80 eiro par 1 MWh plus PVN (iedzīvotājiem 12%, juridiskām personām 21%).

ANITAS ZVINGULES teksts
ALEKSANDRA ZABARINA foto