Labiekārto Priedaines katlumājas apkārtni

30/05/2018

SIA "Kuldīgas siltumtīkli" darbinieki šonedēļ labiekārto Priedaines jaunās katlumājas apkārtni. Šie darbi tika atlikti uz pavasari, jo apkārtnes labiekārtošanu, nododot objektu ekspluatācijā ziemā, nebija iespējams veikt.

Atgādinām, ka Priedainē ir uzbūvēta jauna ar šķeldu kurināma katlumāja. Tās svinīgā atklāšana notika 2018. gada 16. februārī.

Katlumājas darbība ir pilnībā automatizēta. Tās darbība tiek kontrolēta ar elektronisku vadības sistēmu.

Projekta kopējās izmaksas ir ap 500 tūkstošiem eiro. Katlumājas būvniecībai Valsts kasē uz 20 gadiem ņemts aizdevums.

Iepriekš apkuri Priedainē nodrošināja SIA “Centrs”, kas vērsās Kuldīgas novada Domē ar lūgumu turpmāk pašvaldībai nodrošināt pakalpojuma sniegšanu, jo uzņēmēja rīcībā esošā infrastruktūra bija nolietojusies un tās atjaunošanai nebija pietiekamu resursu. Kuldīgas novada pašvaldība lēma apkures pakalpojumu Priedainē turpmāk sniegt SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

Pārņemot siltumapgādes nodrošināšanu un izvērtējot esošo situāciju, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” secināja, ka atjaunot esošo katlumāju, kas atradās aptuveni kilometra attālumā no pirmā patērētāja, nebūs izdevīgi, tādēļ katlumājas būvniecībai meklēta jauna teritorija, kas atrastos tuvāk siltuma lietotājiem, lai novērstu siltuma zudumus un radītu kompaktu siltuma ražošanas vietu. No trīs iespējamajiem variantiem izvēlēta zeme aiz veikala, starp privātmājām un daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām “Atmodas”, “Virši” un “Ābeļkalni”. Tā kā jaunā katlumāja atrodas pa vidu starp siltuma saņēmējiem, tas nākotnē dos iespēju samazināt siltuma zudumus, slēdzot nevajadzīgos siltumtrases posmus un izbūvējot jaunas trases.

ANITAS ZVINGULES, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” sabiedrisko attiecību speciālistes, teksts un foto