Aicinām norēķināties par saņemto siltumenerģiju

06/11/2018

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” regulāri veic darbu ar parādniekiem. Parādi par siltumu lēnām sarūk, bet vēl aizvien gan iedzīvotāji, gan juridiskās personas uzņēmumam ir parādā vairāk nekā 223 tūkstošus eiro.

Ar parādniekiem tiek strādāts, aicinot samaksāt parādu uzreiz, vai arī noslēgt vienošanos un sastādīt laika plānu parāda atdošanai. Tomēr ir arī tādi parādnieki, kas nevēlas problēmu risināt un izvairās. Šādā gadījumā apkure tiek atslēgta un siltums netiek vairs padots. Daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās apkuri iespējams atslēgt tikai visai ēkai kopumā, nevis katram dzīvoklim atsevišķi. 

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” aicina klientus būt apzinīgiem un savlaicīgi norēķināties par patērēto siltumenerģiju, lai vēlāk nerastos nepatīkami pārsteigumi, kā arī, lai uzņēmumam būtu līdzekļi par ko iegādāties kurināmo materiālu un norēķināties ar piegādātājiem. Kā zināms, šogad būtiski cēlusies cena kurināmajam materiālam – šķeldai un granulām, bet siltumenerģijas tarifs nemainīgs ir jau vairākus gadus. Siltumenerģijas tarifs Kuldīgā ir 49,80 eiro par 1 MWh plus PVN (iedzīvotājiem 12%, juridiskām personām 21%). Nākamgad plānots pārskatīt esošo siltumenerģijas tarifu.

ANITA ZVINGULE