Pārbauda ugunsdzēsības aparātus

07/08/2019

Šodien uzņēmuma "FN-serviss" eksperti pārbauda SIA "Kuldīgas siltumtīkli" ugunsdzēsības aparātus, kas izvietoti katlumājās Kuldīgā un Kuldīgas novada pagastos, darba automašīnās un birojā. Kopumā jāpārbauda 50 ugunsdzēsības aparāti.

Ugunsdzēsības aparāti ir populārākais ugunsaizsardzības līdzeklis. Ugunsdzēsības aparāts ir vienkāršs un efektīvs līdzeklis, kas ļauj nodzēst ugunsgrēku vai aizdegšanos to sākuma stadijā, kas savukārt ir pats svarīgākais faktors materiālo un cilvēkresursu zaudējumu samazināšanai. Ugunsdzēsības aparātu lietošanu Latvijā reglamentē Ugunsdrošības noteikumi.

Ugunsdzēsības aparātus, līdzīgi kā jebkuru ierīci, ir jāuztur darba kārtībā, jo nestrādājošs pirmās nepieciešamības ugunsaizsardzības līdzeklis ir sliktāk kā vispār neesošs. Ugunsdzēsības aparātu uzturēšanas gatavā stāvoklī reglamentē MK noteikumi Nr. 238 “Ugunsdrošības noteikumi” nosakot, ka ugunsdzēsības aparātu Tehniskā apkope jāveic atbilstoši ražotāju tehnisko noteikumu prasībām, bet ne retāk kā 1 reizi 5 gados.

Saskaņā ar ražotāju tehniskajiem noteikumiem pamatā visiem ugunsdzēsības aparātiem Latvijā ugunsdzēsības aparātu tehniskā apkope jāveic ne retāk kā 1 reizi gadā, savukārt 1 reizi 5 gados jāveic ugunsdzēsības aparātu atvēršana un labošana, vienlaikus pārpildot vai nomainot dzēšanas vielu, kā arī nomainot dilstošās ugunsdzēsības aparātu detaļas palaišanas mehānismos – blīves un vārstus.