Vecās mājas pieslēgs centralizētajai siltumapgādei

16/08/2019

Uzņēmums "Kuldīgas siltumtīkli" sācis būvēt siltumtrasi 1905. gada, Alunāna un Ventspils ielā. Iedzīvotājiem tiek lūgts laikā no 8.00 līdz 17.00 nenovietot automašīnas sētās, lai netraucētu transporta piekļuvi darbu teritorijai. Pirms rakšanas darbiem iebrauktuvēs tiks paziņots iepriekš.

Projekta vadītājs Ervīns Šteinbergs informē, ka sākotnējie darbi notiek pagalmos, kur tiek rakta trase un veidotas pieslēguma vietas mājām Ventspils ielā 2, 1905. gada ielā 19 un 19a, Alunāna ielā 4 un 1905. gada ielā 12 un 14. „Esam plānojuši ap nākamās nedēļas vidu tikt līdz iebrauktuvei 1905. gada ielā 19. Vienlaikus tiek izbūvēta trase pagalmos otrā ielās pusē. Šoruden vēl paspēsim savienot trases abās 1905. gada ielas pusēs – tas būs ap 100 m garš ielas posms, kur uz laiku tiks pārtraukta transporta kustība. Bet tas vēl nebūs tuvāko nedēļu laikā.” Transporta shēma vēl nav saskaņota, bet ir domāts, ka uz laiku tiks mainīts kustības virziens pa Alunāna ielu. 

Rakšanas laikā nodrošināta arheoloģiskā uzraudzība. Izbūvējot trasi, tiks paredzēta iespēja siltumtrasei pieslēgties arī citām iekškvartāla ēkām, piemēram, daudzdzīvokļu mājai 1905. gada ielā 17, kas pagaidām vēl to nevēloties. Siltumtrases atzaru pa 1905. gada ielu līdz Ventspils ielai paredzēts izbūvēt nākamgad, vienlaikus rekonstruējot ūdensvadu un kanalizāciju un izbūvējot lietusūdens kanalizāciju. 

Kopējais jaunās siltumtrases atzara garums būs 350,96 metri. Siltuma avots būs katlumājas Lapegļu ielā 8 un Stacijas ielā 6.

Būvprojekta pasūtītājs ir Kuldīgas siltumtīkli, bet izstrādātājs – Kuldīgas komunālie pakalpojumi.

Attēlā: "Kuldīgas siltumtīkli" šobrīd būvē jaunu trasi pa Alunāna un 1905. gada ielas iekšpagalmiem, lai ēkas tiktu pie centralizētā siltuma.

Laikraksts "Kurzemnieks"
Ivetas Grīniņas teksts
Lāsmas Reimanes foto