Trases rakšanu Dzirnavu ielā 18 sarežģī liels akmens

28/05/2019

SIA "Kuldīgas siltumtīkli" darbinieki, rokot siltumtrasi ēkai Dzirnavu ielā 18, Kuldīgā, sastapušies ar neplānotu šķērsli - ļoti liela izmēra akmeni zem grīdas ēkas iekšpusē, kas traucē izveidot tranšeju cauruļu ieguldīšanai.

Speciālisti šobrīd meklē piemērotākos risinājumus akmens izcelšanai, sašķelšanai vai ieripināšanai citā vietā, bet darbu apgrūtina tas, ka akmens atrodas noliktavu telpu iekšpusē. Līdz ar to ar smago tehniku akmeni izrakt nevar, tas jāveic ar rokām.

Rokot siltumtrases, nereti nākas sastapties ar izaicinājumiem - lieliem akmeņiem, cietu plienu, plūstošām smiltīm u.c.

Atgādinām, ka jau pērnā gada novembrī tika izskatīta iespēja pie pilsētas centralizētās siltumapgādes sistēmas pieslēgt nekustamo īpašumu Dzirnavu ielā 18, Kuldīgā.

Nekustamais īpašums ir ražošanas telpas 4200 kvadrātmetru platībā, un līdz šim īpašumā siltumapgāde tiek nodrošināta ar elektrību.

Iesniegumu par ēkas pieslēgšanu pilsētas centralizētās siltumapgādes sistēmai iesniedzis ēkas apsaimniekotājs – SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”.

SIA "Kuldīgas siltumtīkli" izbūvēs siltumtrases atzaru no centrālās maģistrāles līdz mājai.

Attēlā: SIA "Kuldīgas siltumtīkli" darbinieks Jānis Pelēkais, stāvot uz akmens, kas būtiski sarežģījis siltumtrases ierīkošanu ēkai Dzirnavu ielā 18, Kuldīgā.

ANITA ZVINGULE