Siltumtrase šķērsos Jelgavas ielu

22/04/2020

Šonedēļ SIA "Kuldīgas siltumtīkli" speciālisti sākuši izbūvēt siltumtrasi, kas šķērsos Jelgavas ielu. Tas nepieciešams, lai vienlaicīgi ar Jelgavas ielas atjaunošanu tiktu izbūvētas visas nepieciešamās apakšzemes komunikācijas.

Izbūvējot ielu šķērsojošo siltumtrasi, kas varētu ilgt aptuveni nedēļu, pēc tam plānots izbūvēt siltumtrases posmu no Jelgavas ielas līdz daudzdzīvokļu dzīvojamajai ēkai Jelgavas ielā 38, lai nākotnē arī šo namu varētu pieslēgt centralizētajai siltumapgādei.

Jau iepriekš esam vēstījuši, ka šobrīd, kad tiek būvēta Jelgavas iela, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” Jelgavas ielā iebūvēs ielu šķērsojošu siltumtrasi pie ēkas numur 38, paredzot, ka nākotnē, attīstoties bijušā “Vulkāna” teritorijai, rodoties vajadzībai padot centralizēto siltumu ēkai Jelgavas 38 un citiem interesentiem, būs vajadzība izbūvēt siltumtrasi no Skrundas ielas 18 virzienā uz Jelgavas ielu.

Daļai Jelgavas ielas māju ir atstāti perspektīvie atzari dažādās vietās - uz Kalna ielas, pie Kuldīgas kultūras centra, pie Stacijas ielas krustojuma.

Speciālisti, izvērtējot ēku novietojumu, aprēķinājuši, ka siltumtrasi būvēt pa Jelgavas ielu nav pamatoti. Tādēļ rasts šāds risinājums.

Ar domu par nākotni, pie ēkas Skrundas ielā 18 ir atstāta siltumtrases pieslēguma vieta, kurai, izbūvējot siltumtrases pa iekšpagalmiem, varētu pieslēgt šajā kvartālā esošās Skrundas un Jelgavas ielas ēkas.