Apkures sezona ir sākusies

03/09/2020

Kuldīgā pamazām sākas apkures sezona un dažiem klientiem jau veikta apkures pieslēgšana.

SIA "Kuldīgas siltumtīkli" valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš

          - Aicinu iedzīvotājus laicīgi informēt ēkas apsaimniekotāju par apkures pieslēgšanas nepieciešamību, lai neveidotos rindas un ikvienam savlaicīgi tiktu padota “Kuldīgas siltumtīklu” saražotā siltumenerģija, nodrošinot mājīgumu un komfortu. Apkure tiek pievienota rindas kārtībā, prioritāri ar siltumu nodrošinot bērnudārzus un skolas.

Vēršu uzmanību uz to, ka apkures pieslēgšanas atlikšana uz pašu pēdējo mirkli, kad ēka jau zemās temperatūras, vēja un lietus ietekmē paspējusi krietni atdzist un telpās kļuvis ļoti drēgni, nav labākais risinājums un tādējādi ietaupīt finanšu līdzekļus nevar, jo būs vajadzīgs daudz lielāks enerģijas patēriņš, lai ēku uzsildītu un telpās nodrošinātu nepieciešamo temperatūru. Mans ieteikums – uzsākt apkuri laicīgi un pamazām, lai, pienākot aukstajam laikam, ar apkuri saistītie jautājumi ir sakārtoti un katrs savās mājās, mācību iestādē vai darba vietā var justies omulīgi un patīkami.

Kurināmo materiālu “Kuldīgas siltumtīkli” ir sagādājuši, uzkrājums ir apkures sezonas pirmajiem mēnešiem. Šķeldu, malku un granulas apkures sezonas laikā turpinās nodrošināt vietējie piegādātāji, kuri uzvarējuši uzņēmuma izsludinātajos iepirkumos. Vietējie uzņēmēji iepriekšējos gados jau sevi apliecinājuši, nodrošinot stabilu piegāžu grafiku, elastīgus apmaksas noteikumus un teicamu kurināmā kvalitāti.

Lai “Kuldīgas siltumtīkli” varētu labāk organizēt darbu un laikus iegādāties un norēķināties par šķeldu, malku un granulām, uzņēmumam ļoti svarīgi ir iedzīvotāju veiktie avansa maksājumi vasaras mēnešos. Paldies tiem klientiem, kuri izvēlas izlīdzināto maksājumu, samaksājot avansā par nākamo apkures sezonu. Vasarā kurināmo materiālu varam iegādāties 10 līdz 20% lētāk, kas veicina siltumenerģijas tarifa nepieaugšanu un noturēšanos vienā no zemākajiem siltumenerģijas tarifa līmeņiem Kurzemes reģionā.