Norit intensīvs darbs pie siltumtrašu uzlabošanas

10/08/2021

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” pārbūvē siltumtrašu infrastruktūru Kuldīgas Centra vidusskolas teritorijā - no siltumapgādes kopējās sistēmas tiks atvienota skolas vecā katlumāja, kurai cauri izbūvēta maģistrālā siltumtrase.

Būvniecības darbu dēļ, šodien, 10. augustā, visā vecpilsētā pārtraukta siltā ūdens padeve!

“Diennakts laikā veiksim sarežģītu uzdevumu - strādāsim ar lielākā diametra siltumtrasēm Kuldīgā. Lai šos darbus veiktu, pilnībā jāaptur siltumtrases maģistrāles darbība, sākot no Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma un iekļaujot visu vecpilsētu. Diemžēl patērētājiem vienu diennakti nebūs siltā ūdens padeve. Naktī uz 10. augustu siltā ūdens padeve tika pārtraukta un no trasēm sāka izlaist ūdeni, bet ar rīta gaismu uzsākta metināšana. Pilnībā atjaunot siltā ūdens padevi plānots līdz 11. augusta pusdienas laikam. Taču, ja darbi ritēs raiti un bez aizķeršanās, tad ātrāk. Darbi ir sarežģīti un apjomīgi, tādēļ patērētāji tiek lūgti būt saprotoši par siltā ūdens padeves pārtraukumu!” pauž “Kuldīgas siltumtīklu” valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš.

No siltumtrasēm izlaistais ūdens, kas iekrāsots ar fluoresceīnu, nav videi un cilvēkiem kaitīgs!

Atgādinām, ka SIA “Kuldīgas siltumtīkli” speciālisti pirmo reizi šā gada februārī veica apkures sistēmas ūdens marķēšanu ar fluoresceīnu, kas ūdenim piešķir zaļgandzeltenu nokrāsu, tādējādi iespējams konstatēt ūdens noplūdes.

Ūdens iekrāsošana ir viens no efektīvākajiem un operatīvākajiem veidiem, kā siltumapgādes sistēmā atklāt bojājumus. Šādu praksi pielieto vairākas pilsētas Latvijā.

Siltumtīklu ūdens noplūdes vietu meklēšana, pievienojot siltumnesējā fluorescējošu krāsvielu, neietekmē siltumenerģijas padevi, kā arī šī viela ir videi draudzīga – tā nav kaitīga iedzīvotāju veselībai un apkārtējai videi.