Otrdien, 10. augustā, vecpilsētā nebūs siltā ūdens

02/08/2021

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” turpinot uzlabot un pilnveidot siltumtrašu izvietojumu Kuldīgā, otrdien, 10. augustā, visā vecpilsētā tiks pārtraukta siltā ūdens padeve.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš informē, ka, izmantojot izdevīgu laiku, kad pie Kuldīgas Centra vidusskolas notiek stadiona būvniecības darbi, pie reizes tiks sakārtota arī siltumtrašu infrastruktūra šajā teritorijā. No siltumapgādes kopējās sistēmas tiks atvienota skolas vecā katlumāja, kurai cauri izbūvēta maģistrālā siltumtrase. Tiks veikta apjomīga pārbūve.

“Diennakts laikā veiksim sarežģītu uzdevumu, jo nāksies strādāt ar lielākā diametra siltumtrasēm Kuldīgā. Lai šos darbus veiktu, pilnībā jāaptur siltumtrases maģistrāles darbība, sākot no Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma un iekļaujot visu vecpilsētu. Diemžēl patērētājiem vienu diennakti nebūs siltā ūdens padeve. Naktī no 9. uz 10. augustu siltā ūdens padeve tiks pārtraukta un no trasēm sāks izlaist ūdeni, lai ar rīta gaismu varētu uzsākt metināšanu. Pilnībā atjaunot siltā ūdens padevi plānots līdz 11. augusta pusdienas laikam. Taču, ja darbi ritēs raiti un bez aizķeršanās, tad ātrāk. Viesnīcas un ēdināšanas uzņēmumi tiks informēti arī personīgi par plānoto siltā ūdens padeves pārtraukumu 10. augustā. Darbi ir sarežģīti un apjomīgi, tādēļ patērētāji tiek lūgti būt saprotoši par siltā ūdens padeves pārtraukumu!” pauž A.Aniņš.

Vienlaikus tiks sakārtots arī siltumtrases pieslēgums Kuldīgas Centra vidusskolai un Vieglatlētikas manēžai, izbūvēts atzars ēkai Mucenieku ielā 8 un sakārtots atzars, kas ved no Kalna ielas uz Baznīcas ielu.

Būvdarbus veiks SIA “Kuldīgas siltumtīkli” speciālisti sadarbībā ar SIA “Grobiņas SPMK”.

Vasaras pirmajā pusē tika sakārtots jau veikala “Maxima”, Kuldīgas autoostas un Baložu ielas siltumtrases atzars, kas atrodas Mucenieku ielas pļavās. To atrokot, tika likvidētas liekās siltumtrases trubas, tādējādi samazinot siltuma zudumus.

Attēlā atspoguļota siltā ūdens atslēguma teritorija.