Siltuma padeve ir atjaunota

01/01/2021

Jaunā gada naktī, rodoties elektronikas traucējumiem biomasas koģenerācijas elektrostacijā Kuldīgā, Stacijas ielā 6, temperatūra Kalna, Baložu un Sūru ielas siltumtrašu atzaros nokritās no 70 līdz pat 40 un vietām vēl mazāk grādiem.

Lai klientiem nodrošinātu siltumu, nekavējoties tika rasts risinājums iekurināt otro katlu Lapegļu ielas katlumājā. Šobrīd siltuma padeve ierastajā režīmā ir atjaunota teju visiem klientiem, vēl dažās vietās ir nelielas aizķeršanās, tiek padots mazāk siltuma nekā parasti. Taču arī pie šīm adresēm speciālisti intensīvi strādā, lai atjaunotu siltuma padevi normālā režīmā.

Savukārt koģenerācijas stacijas darbības atjaunošanai, pieaicināti speciālisti arī no citām Latvijas pilsētām un Austrijas (iekārtas koģenerācijas stacijai iegādātas no Austrijas uzņēmuma “Politehnika”).

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš pateicas iedzīvotājiem par sapratni un uzņēmuma speciālistiem par saliedētību un darbu jaungada naktī, lai palaistu darbībā otro apkures katlu, atjaunojot pilsētā siltumu ierastajā režīmā.