Gatavojas siltumtrašu remontam un būvniecībai

29/06/2021

Šonedēļ no rūpnīcas Dānijā plānots saņemt visus nepieciešamos materiālus – rūpnieciski izolētas, lokanās siltumtrašu caurules, lai varētu uzsākt Priedaines siltumtrašu remontu un jaunas trases izbūvi.

Trasēm ir vairāk nekā 30 gadu – pienācis laiks jaunu galveno trašu izbūvei un atzaru nomaiņai. Daļa siltumtrases tiks remontēta, bet daļa – ielikta no jauna. Vecā trase met nevajadzīgus līkumus, kas rada nevajadzīgus siltuma zudumus, tādēļ cauri mežam tiks izbūvēta jauna trases, kas būtiski samazinās kopējo siltumtrases garumu. Tā Priedaines ciemā ievērojami tiks samazināti siltuma zudumi un tiks nodrošināta labāka apgāde 14 daudzdzīvokļu namiem.

Trasi plānots ierīkot līdz apkures sezonai.

Atgādinām, ka 2017. un 2018. gadā Priedaines siltumapgādi SIA “Kuldīgas siltumtīkli” pārņēma savā pārraudzībā. 2018. gadā tika uzbūvēta jauna katlumāja.

“Lai klienti varētu pilnvērtīgāk saņemt siltumu katrā namā un dzīvoklī, aicinām iemītniekus un apsaimniekotājus vienoties un virzīties uz priekšu ar nākamajiem soļiem – katrā mājā ierīkot siltummezglu un stāvvadu regulēšanas iespēju, sakārtot iekšējās sistēmas dzīvokļos. Soli pa solim mēs tuvotos kopējam mērķim, lai visos dzīvokļos būtu kaut cik līdzvērtīga temperatūra. Tas nav patīkami, ja vienas mājas dzīvokļos tā atšķiras par pieciem grādiem un vairāk, bet maksa par apsildāmo kvadrātmetru ir vienāda. Aicinām daudzdzīvokļu namu īpašniekus sākt šos jautājumus risināt. Arī “Kuldīgas siltumtīkli” var piedāvāt savu palīdzību,” pauž SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš.

 

Attēlos: Tiek gatavoti materiāli Priedaines siltumtrašu remontam un jaunas trases būvniecībai.