Nekvalitatīvu būvdarbu dēļ plīst siltumtrase

05/01/2022

Kopš apkures sezonas sākuma, “Kuldīgas siltumtīkli” novēroja aizvien pieaugošu karstā ūdens noplūdi no siltumtrases. Noplūdes vietu izdevās atklāt un lokalizēt 4. decembrī pie PII “Cīrulītis”, Pļavas ielā 11, Kuldīgā, kad bija sasnidzis biezs sniegs, bet ap ēku tas pamatīgā lokā bija nokusis.

Šāda situācija radusies nekvalitatīvi izbūvēta siltumtrases ievada dēļ. Rekonstruējot bērnudārza ēku, ievads no ēkas pamatiem līdz telpai izbūvēts ar iekštelpu izolāciju, kas nav hermētiski izolēta. Augstais gruntsūdens līmenis darījis savu un laika gaitā mitrums veicinājis ievada koroziju un tā plīsumu šajā apkures sezonā, kas pazemē radīja īstu tvaika pirti.

Nekvalitatīvi izbūvēti ievadi agrāk vai vēlāk noved pie cauruļvadu plīsuma un būtisku zaudējumu nodarīšanas. Avāriju lokalizēt bija ļoti sarežģīti. Piekļuve plīsuma vietai bija apgrūtināta, turklāt, uzlaužot grīdu avārijas vietā, no tās nāca ārā tvaiks.

Aprēķinot kopējo apkures ūdens noplūdes apjomu, tas ir 372 kubikmetri. Kopējie zaudējumi “Kuldīgas siltumtīkliem” nodarīti 30 000 eiro apmērā.

“Cīrulīša” rekonstrukcijas projekts tika ieviests 2009. – 2010. gadā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu. Būvuzņēmējs – šobrīd jau likvidēta personu grupa: SIA “Astros Ltd.”/SIA “Palsams”.

Video - ieskats avārijas novēršanas darbos: https://fb.watch/alldMVuEnQ/