Šonedēļ plāno apstiprināt jauno apkures tarifu

10/10/2022

Kuldīgas novadā apkures sezona uzsākta vēl ar līdzšinējo tarifu – 52,99 eiro par megavatstundu plus PVN (iedzīvotājiem 12%, juridiskām personām 21%). Taču šonedēļ, 12. oktobrī, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā plānots apstiprināt “Kuldīgas siltumtīklu” jauno tarifu, kas būs 73,73 eiro par megavatstundu plus PVN (iedzīvotājiem 12%, juridiskām personām 21%).

Jaunais tarifs stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, kas būs 14. vai 15. oktobrī.

“Kuldīgas siltumtīklu” klientiem rēķini par saņemto siltumenerģiju tiks aprēķināti pēc vecā un jaunā tarifa - mēneša pirmajā pusē par veco tarifu, bet otrajā pusē – par jauno tarifu. Turklāt rēķinos tiks ietverts arī valsts sniegtais pabalsts mājsaimniecībām, atņemot 2,86 eiro par megavatstundu. Tas nozīmē, ka gala tarifs mājsaimniecībām būs 70,86 eiro bez PVN.

Atgādinām, ka lai sniegtu papildu atbalstu mājsaimniecībām, valdība apstiprinājusi Ekonomikas ministrijas piedāvājumu diferencēt centralizētās siltumapgādes atbalstu - centralizētās siltumapgādes tarifu no 68 - 150 eiro par MWh valsts kompensēs 50% apmērā, savukārt no tās daļas, kas pārsniedz 150 eiro par MWh, valsts kompensēs 90%. Atbalsts mājsaimniecībām tiks piešķirts automātiski. Atbalsta periods - no š.g. 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim.

“Kuldīgas siltumtīkli” pateicas klientiem par pozitīvajām atsauksmēs, kas novērtē uzņēmuma un pašvaldības paveikto Kuldīgas novadā, saglabājot apkures tarifu vienu no zemākajiem valstī.