Darām visu, lai tarifs būtu iespējami zems

16/09/2022

Krievijas izraisītais karš Ukrainā un Covid-19 pandēmija, ko piedzīvojām iepriekšējos gados, ir izraisījis ievērojamu energoresursu sadārdzinājumu. Lai “Kuldīgas siltumtīklu” apkalpotajos objektos siltuma tarifs būtu iespējami zems, tiek veikta virkne priekšdarbu.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš: “Uzņēmums “Kuldīgas siltumtīkli” turpina uzsākto praksi ar ilgtermiņa skatu nākotnē, kas paredz stabila un aizvien kvalitatīvāka pakalpojuma nodrošināšanu par samērīgām izmaksām un iespējami zemu gala tarifu. Gan pagājušajā gadā, gan šajā gadā īpaši liels uzsvars tiek likts uz efektivitāti.

Tas nozīmē, ka turpinām ieguldīt siltuma zudumu mazināšanā visās “vājākajās” vietās. Piemēram, Tehnikas ielā, Kuldīgā aizvietojām pēdējās padomju laika trases pilsētā, pabeidzot pirms padsmit gadiem apturētos darbus. Būvdarbu īstenošanai izmantojām gan jaunas, gan jau lietotas caurules, kuras, optimizējot trašu tīklus, atguvām pagājušajā gadā. Esam zaļi vārdos un vēl vairāk darbos! Secīgi un iespēju robežās soli pa solim likvidējam lielākās siltumenerģijas zudumu vietas Kuldīgā.

Kuldīgas biomasas koģenerācijas elektrostacijas speciālisti pirms apkures sezonas sākuma veica stacijas lielo apkopi, lai ziemā elektrības “raža” pēc iespējas maksimāla un siltuma tarifs – pēc iespējas zems. Esam atjaunojuši koģenerācijas elektrostacijas jaudu tuvu sākotnējai. Gatavojoties apkures sezonai, apjomīgs remonts tika veikts arī biomasas koģenerācijas elektrostacijas kurtuves velvei un sienām.

Lai mazinātu izmaksas, iepērkam šķeldu vasarā, kad ir zemākas cenas. Īpašu uzmanību pievēršam šķeldas kvalitātei, lai, to dedzinot, iegūtu maksimālu enerģiju. Tāpat organizējam saulespuķu sēklu granulu iepirkšanu par divarpus reizes zemākām cenām. Steidzam pieslēgt jaunos siltumenerģijas patērētājus. Automatizējam katlu mājas. Mainām nokalpojušos katlus uz efektīvākiem. Uz Rendas pagasta katlu mājas jumta esam uzlikuši saules paneļus ar kopējo jaudu 11 KW, kā arī veicam vēl virkni citus darbus”.