Kuldīga šovasar svinēs vecpilsētas svētkus

05/04/2024

Šovasar viena no Latvijas šarmantākajām pilsētām – Kuldīga – svinēs vecpilsētas svētkus, kas norisināsies 26. un 27. jūlijā.

Šajā laikā tdzīvosies vecpilsētas romantiskās ieliņas un pagalmi, tirgotāju čalas mīsies ar neparastām performancēm, bet senās ēkas ar sarkano dakstiņu jumtiem vērs plaši savas durvis,  iedvesmojot un aicinot iepazīt Kuldīgu no jauna.

Svētkos Kuldīgas vecpilsētā vēsturisko elpu uzburs dažādi koncerti, izstādes un performances – klasiskās mūzikas skaņas eleganti papildinās mūsdienīgi ritmi un dīdžeju seti, uz andelēšanos Rātslaukumā pulcēsies tirgotāji un amatnieki, aicinot kuldīdzniekus un pilsētas viesus apgūt senatnīgās nodarbes.

Neierastās pilsētas vietās būs baudāmi koncerti, uzvedumi un meistarklases, bet mākslas gardēžus priecēs izstādes un priekšnesumi. Bērnus un jauniešus uz radošām nodarbēm gaidīs aktīvās atpūtas zonas.

Atzīmējot vecpilsētas iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs iespēja izstaigāt un iepazīt vecpilsētu, pievēršot uzmanību tās unikālajām detaļām un uzzināt vēl nedzirdētus stāstus.

Ticam, ka lieliskas lietas top darot kopā,  tāpēc šogad svētki būs unikāli ar to, ka tos veidos paši iedzīvotāji un uzņēmēji – iesaistoties gan darba grupās, gan piedaloties pasākumu rīkošanā. Aicinām ikvienu, kurš vēlas līdzdarboties Vecpilsētas svētku tapšanā, sazināties ar kultūras darba specialisti Antru Grīnbergu pa tālruni 20505791, vai rakstot e-pastu antra.grinberga@kuldiga.lv