Izbūvē siltumtrasi Mākslas un radošajam klasterim

01/03/2021

SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi" sadarbībā ar SIA "Kuldīgas siltumtīkli” speciālistiem topošajam Mākslas un radošajam klasterim, Kalpaka ielā 4, Kuldīgā, izbūvē siltumtrases posmu 34 metru garumā.

Siltumtrases posma izbūvi plānots pabeigt tuvāko nedēļu laikā.

Atbilstoši publiskā iepirkuma rezultātiem ēku atjaunošanu, pārbūvi un fasāžu restaurāciju Kalpaka ielā 2 un 4, Kuldīgā, un teritorijas labiekārtošanu Liepājas ielā 39, Kuldīgā veic Pilnsabiedrība “PS Ostas celtnieks-Torensberg”. Savukārt būvuzraudzības pakalpojumus sniedz SIA “Būves un būvsistēmas”. Autoruzraudzību nodrošina būvprojekta autore Zaiga Gaile, SIA “ZAIGAS GAILES BIROJS”.

Projekts paredz, ka Kuldīgā valsts nozīmes vēsturiska notikuma vietā “Adatu fabrika” Kalpaka ielā 4 tiks izveidots Mākslas un radošais klasteris, atjaunojot ēku, kuras bojāeja nodarītu neatgriezenisku zaudējumu Kuldīgas un valsts kultūras mantojumam. Kuldīgas Mākslas un radošais klasteris būs reģionālas un nacionālas nozīmes izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrs, kura piedāvātajos pakalpojumos sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju ietilps inovatīvs augstākās izglītības piedāvājums un virkne pieaugušo izglītības pakalpojumu.

Projektu plānots īstenot līdz 2022. gada 30. jūnijam.