Šonedēļ plānots iekurināt Padures katlumājas katlus

21/09/2021

Noslēgumam tuvojas Padures katlumājas remonts. Ļoti ceram, ka šonedēļ izdosies palaist katlumāju darbībā – iekurināt katlus un padot siltumu iedzīvotājiem, tā atklājot apkures sezonu arī Padurē.

Uzsākot apkures sezonu, būvniecības darbi katlumājā vēl turpināsies – vēl jāuzbūvē skurstenis, jāuzstāda tvertnes granulu un šķeldas uzglabāšanai, kā arī jāveic apkārtnes labiekārtošanas darbi. Jāpiebilst, ka šie būvniecības darbi neietekmēs siltuma padevi.

Padures katlumāja ar siltumu apgādā četras daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas.

Jau ziņots, ka šovasar tika uzsākti Padures katlumājas remontdarbi. Esošie, ar malku kurināmie katli, kas savu laiku jau bija nokalpojuši, aizstāti ar diviem jauniem katliem. Tos kurinās ar granulām, bet vienu katlu būs iespējams kurināt vēl papildus ar šķeldu, kas dos lielāku jaudu aukstā laikā. Apkures katlus piegādāja uzņēmums SIA “Sildi”.

Tā kā atjaunotā katlumāja tiks kurināta ar granulām un šķeldu, tad rasta iespēja likvidēt milzīgās malkas grēdas, kas katru gadu tika veidotas apkures vajadzībām, bet bija bīstamas apkārtējiem iedzīvotājiem un radīja nepievilcīgu skatu daudzdzīvokļu māju apkārtnē.

Attēlā: Padures jaunās katlumājas un apkārtnē esošo ēku vizualizācija.